Wróć do listy

Radosław Grabski

Słuchacz Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie na wydziale ekonomicznym. Absolwent Warsaw Management University w Warszawie na kierunku zarządzanie. Absolwent studiów podyplomowych Executive MBA w Instytucie Nauk Ekonomicznych PAN. Ukończył szereg profesjonalnych szkoleń dla kadry zarządzającej, uzyskał międzynarodowe certyfikaty z zakresu zarządzania oraz negocjacji i sprzedaży, m.in. w Hong Kongu, Dallas (Texas) oraz Londynie. Posiada wieloletnie doświadczenie w sektorze lotniczym.
W latach 1993-1999 zajmował kierownicze stanowiska w firmie American Airlines. Od 2000 roku Dyrektor Zarządzający TAL Aviation Poland – przedstawiciel wielu renomowanych linii lotniczych w Polsce.

Uczestniczył w licznych projektach z obszaru lotniczego, m.in. uruchomienie bezpośrednich połączeń do Polski linii Aer Lingus oraz Luxair, czy też rozpoczęcie działalności sprzedażowej Qatar Airways na terenie Polski.